Speldag 4 juli: Britten slaan door, FROR Big Battle en Vogelstand neemt toe.

Voor een ieder die komt: kijk vooral op de gepubliceerde plattegrond en de huisregels. Daar staat ook in hoe je reserveert. Geen reservering, gaan toegang.

Na meer dan drie maanden lock down gingen we (passend) open op de Fourth of July. Geen vuurwerk of het moest het shirt van onze voorzitter zijn, die met een plechtige toespraak de mensen welkom heette.

Meteen een mooie kans om te kijken wat een L(arge) tafel inhoud. 1.5 normale tafels en daarmee geschikt voor 4 spelers op Corona afstand, als je tenminste niet alle 4 naar voren gaat leunen.

Enkele die hards waren er al om 0930 en namen hun plekken in om de nieuwe Muskets & Tomahawks regelset door te nemen.

Ik was er als bestuurslid van dienst ook vroeg om de laatste opruimwerkzaamheden te doen, en die middag had ik een afspraak om Bernd Sharpe Practice 2 te leren.

 Daarvoor had ik een klein deel van mijn Fransen uit de koffer getrokken waar ze al 5 jaar inzaten. Onder andere de zittende Jonge Garde in opleiding. Die zagen er geen gat meer in. Het bleek van voorspellende waarde.

Uiteraard een medium gun.

En mijn officieren waren wat overdressed. het leger is oorspronkelijk gemaakt voor grote slagen. Dus mijn Level 1 en 2 leiders waren eigenlijk Brigade commandanten. Maar dat mag de pret niet drukken.

Verder hebben de meerderheid van mijn Fransen overjassen. Het leger is veel groter dan dit wat er nu op tafel staat. Dit paste in een doos, terwijl er 4 dozen vol zijn. )Natuurlijk met een Grande Battery.

De huzaren stonden te trappelen en wisten met 21 dobbelstenen in 2 beurten 1 treffer te maken.

Het patroon van de dag was dat ik 1,2,3 gooide in de strijd, en 4,5,6 bij de Morale tracker. Na twee ronden stond mijn moraal van 10 op 4 en Bernd zijn moraal nog steeds op 11. In die hoek was dit mijn enige hoogtepunt: het van tafel jassen van de Britse Dragoons met 26 shock. Daar had ik wel 2 regimenten, 2 kartetsen en een eenheid lichte infanterie voor nodig. Voor de rest vond Bernd het een leuke set en een mooie pot, had hij aardig de regels gezien en nog gewonnen ook met zijn Britten.

Ook de FROR community was present en had de Big battles  tafel gereserveerd.

Inderdaad groot 🙂

Petra had Wingspan bij zich. Een spel waarin je vogels laat evalueren. Uiteindelijk een tafel met vreemde volgels.

Op 1.5 meter is het omstebeurt naar voren leunen. Maar iedereen was al heel blij dat we weer open waren.

Dus Big Smiles alom.

En laten we wel wezen het spel ziet er ook mooi uit.

Voor degenen die van plan zijn de nieuwe Aeronautica Imperialis te gaan doen. De club heeft de luxe grote speelborden: staan in de kast bij de regelboeken.

En iedereen had een echt huiselijk gevoel toen Fritz (keurig met reservering) kwam Fritzen zoals alleen een Fritz dat kan. Sommige tradities zijn belangrijk.

En voor wie denkt dat Frank Visser binnekort een ruzie moet komen beslechten aan de schildertafel: we hadden geen plexiglas in voorraad. Als iemand een plaat van 120 bij 180 kan meenemen graag. Het past niet meer in mijn nieuwe kleinere auto.

En er werd geknutseld: Cees had een nieuwe aanwinst bij zijn 15mm leger.

Richard had zijn lock-down periode gebruikt voor het schilderen van zijn Engelse vloot.

Die 1:2400 scheepjes van GHQ zien er toch wel heel mooi uit.

Uiteindelijk was iedereen blij met het open gaan, en bleken de maatregelen en procedures redelijk te werken, zeker als je elkaar herinnert aan afstand houden. Dus gooi er eens een reservering in bij Bernd.
Helaas geen appeltaart voorlopig.

Tot Volgende Week!

Comments are closed.