Speldag 25 juli: Een Musket en 2 Tomahawks, Bonje op de Begraafplaats, Madame Pompidomdoedoe op weg en Bergleeuwen Verwerkt

Voor een ieder die komt: kijk vooral op de gepubliceerde plattegrond en de huisregels. Daar staat ook in hoe je reserveert. Geen reservering, gaan toegang.

Na een aantal jaren is er een tweede versie uit van Muskets & Tomahawks. Story of my life: ik moet de eerste versie nog spelen :) . Jur, Hans en Peter H. besloten de regels te gaan verkennen.

Meteen een goede reden om extra figuren te schilderen. The verdict staat nog open of en hoe het een vooruitgang is op versie 1. Wel meer diepgang door kaarten/activeren/command points. Het handgemeen lijkt minder bloederig, en sneller. De puntentelling is iets anders.

Evert en Lex besloten om als eerste pot na de lockdown Bolt Action uit het vet te trekken.

En de Corona maatregelen zorgen ervoor dat we op de RPG tafel heel ver uit elkaar zitten.

Petra had een hele grote begraafplaats gebouwd, waar de verschillende karakters elkaar na een aantal maanden weer zouden ontmoeten. Ook meteen handig voor het geval er ruzie uitbreekt.

De partyleden waren opgetogen elkaar weer te zien na een aantal maanden van individuele avonturen. Zelfs op een begraafplaats.

De begraafplaats was wel wat raar. Veel grondbemesting, maar toch dode bomen. En de beheerder klaagde dat de verse klanten niet wilde blijven liggen en ‘s nachts weer opstonden.

In de verschillende catacomben kwam behalve enige stoffelijk resten ook nog de nodige indiginious wildlife voor.

Uiteraard stonden er op de begraafplaats, die redelijk aan evilueren was (de slechte versie van evolueren), ook Engelenbeelden waar je kon proberen steun te verkrijgen als Cleric.

Peter R. had als vanouds het hoogste woord qua tactiek en experience punten.

Het eindgevecht betrof een begraafplaats opgewekte doden. Door de combinatie van verschillende spreuken, shape shifting en ouderwets gebeuk slaagde de party er net in om te winnen.

Na het epische gevecht ging een versnapering er wel in.

Ed ging een nieuw spel uitproberen waarin je carriere maakt in het oude westen (Western Legends). De combinatie van goudzoeker, priester, bandiet en sheriff biedt veel voordelen maar speelt wat lastig.

Dus moest Rob K zich duidelijk bezinnen op zn carriere keuze. Het spel is leuk en zeker een blijvertje.

Dick en ik hadden een afspraak voor 1672. De ochtend ging op aan het doorspreken van de regels en uitbreidingen en het fotograferen van de troepen voor op de datacards.

Er waren weer een hoop nieuwe troepen bij. Zoals de Schutterij van ‘s-Gravenhage.

Het regiment Vrijbergen, oftewel de eerste Mariniers.

De Garde stond eindelijk in het groen. 8 doosjes tufts opgebruikt.

Amsterdam betaalde de munitiewagens voor de Hollandsche artillerie.

En dit is de reden dat qua tin en real estate de Dragonders de duurste troepen zijn. 8 man te paard afgestegen 6 man om te vechten en 8 paarden met 2 horseholders.

Ook Dick had flink doorgekwast. Zijn Dragonders hebben niet de modieuze hoeden van de Nederlanders maar een soort Nachtmuts :)

Uiteraard heeft Dick de Dragonders te paard.

De Franse infanterie heeft redelijke dezelfde uniformen. Dick kan ze dus combineren tot hele grote eenheden die er verrassend strak uitzien. Dit is het effect van 2 eenheden pieken en 4 eenheden musketiers samengevoegd in een formatie. Dick heeft in tegenstelling tot ik de vlaggen bij zijn officieren apart staan. Ik heb ze in de eenheden. Voor de regelset maakt het niet uit, het is voornamelijk wat je mooi vindt. Ik heb de rest van de foto’s maar niet geplaatst anders wordt het een catalogus :)

Het scenario ging om het bevrijden uit Nederlandse handen van een dubbelspionne door de Fransen. De Nederlanders boden weerstand om het echt te laten lijken en de Fransen waren succesvol in het meenemen van de oudere jonge dame van Franse komaf uit Scheveningen. De Nederlandse Dragonders probeerden nog een actie, maar de Fransen waren te sterk.

Ik slaagde er niet goed in om van mijn deploymentpunt af te komen. De Nederlandse eenheden trokken terug onder zwaar vuur van de Fransen. We hopen dat de afleidingsmanoeuvre het bevrijden van de Dame echter heeft laten lijken.

Na afloop hadden we een hoop te bespreken. De volgende versie van de 1672 regelset komt eraan.

Natuurlijk blijft de Corona productie binnenstromen. Lex showde een Engels bataljon, waar hij flink zijn best op had gedaan.

Jur was al begonnen met het uitbreiden van zijn bebaarde Barbaren ten bate van Infamy Infamy de nieuwe regelset van TooFatLardies voor oudheid.

Marcel zijn hoekje is enigszins Corona proof gemaakt. Sommige mensen denken dat we een erfscheiding dispuut hebben. Wellicht dat de Rijdende Rechter ooit langskomt.

De schildertafel was een mix van monsters, Empire troepen en Dwergen.

De eenheid Dwergen op bergleeuwen is klaar om gepumiced te worden. Voor de bezorgde lezers: bij het pumicen van bergleeuwen wordt dierenleed vermeden en worden er geen slachtoffers onder de beestjes gemaakt.

Tot Volgende Week! (Met Reservering!)

 

 

Comments are closed.