Speldag 8 Augustus: Nieuwe Zaalkaart, Apocalyptische Hitte, Gemaskerde Wrekers, en Japans Huisjesmelken.

Voor een ieder die komt: kijk vooral op de gepubliceerde plattegrond en de huisregels.
Daar staat ook in hoe je reserveert. Geen reservering, gaan toegang.
EN LET OP WE HEBBEN EEN GEWIJZIGDE PLATTEGROND!

Na een aantal weken proefdraaien hebben we de inloop in de zaal gewijzigd. De oorspronkelijke ingang wordt alleen gebruikt om de zaal te openen en te sluiten door het Bestuurslid van Dienst (de BD’ er). De dubbele uitgang bij de bar is de ingang. Dit stelt ons in staat de afstand tussen L1, L2 en S aanzienlijk te vergroten en daarmee ruim op 1.5 meter terecht te komen. Hiermee is het schot tussen L1 en L2 niet strikt noodzakelijk maar we hebben het wel laten staan. Op onderstaande foto rechts.

Los van de kleine verhuizing was het vooral warm. Apocalyptisch warm.

Michel, Rob en Marcel upgraden hun tafel naar L1 en speelden Zona. Een bordspel a-la Stalker waarin je naar Tjernobyl gaat om uit te zoeken wat er aan de hand is. De warmte paste goed bij de straling en de Anomalies.

Petra en ik hadden Fallout bij ons voor een proef. In de barren Wastelands van Fallout 2 speelde het Coop scenario New California.

Het spel is oorspronkelijk de spelers tegen elkaar en tegen het spel. Dit scenario uit de uitbreiding New California maakt het mogelijk als een party te spelen en geeft ook groeps XP.

Het dorpje Arroyo wilde een GECK (Garden of Eden Creation Kit) om de droogte op te lossen en de Enclave besloot er een stokje voor te steken vanaf het Poseidon Oil Rig voor de kust van Californie.

Wij vonden de Coop erg geslaagd.

Binnenkort komt er een kleine uitbreiding om alle scenario’s in coop mode te kunnen spelen ( Atomic Bonds). Wij verwachten er veel van.

Hans en Rutger speelden een potje Muskets & Tomahawks 2. hans imponeerde met Western Look.

En was tamelijk verontwaardigd dat er zo maar op zijn indiginous population werd geschoten.

En Evert, Lex en Peter H. speelden Napoleontisch met War and Conquest.

Ook Evert maakte zijn eigen terechte afweging qua masker. Overigens: als leden mondkapjes willen dragen kun je die zelf meenemen of een wegwerpmondkapje pakken uit de doos op de bar.

Peter z’n onverwachte cavalerie actie bracht enige opwinding te weeg bij Evert zijn Artillerie.

Die stonden namelijk keurig op hun beurt te wachten in de file (1.5 meter) en werden wild verstoord door een charge.

Op de RPG tafel was Matthijs aan het Runequesten. Ik ving een hele discussie op over begraven of cremeren en welke gedenksteen, dus ik neem aan dat er iets of iemand belangrijks is gesneefd.

En er werd natuurlijk geknutseld. Voornamelijk het opknappen van een tweedehands Japans kasteel.

Tot Volgende Week!

Comments are closed.