Speldag 12 juni 2021: Family Vete Uitgevochten, Monsterlijke Ontwikkeling, Terraforming in Style, Beren Smeren Hem en de Hoop Vergaat.

Voor een ieder die komt: kijk vooral op de gepubliceerde plattegrond en de huisregels.
Daar staat ook in hoe je reserveert. Geen reservering, geen toegang.

Tijdens de Lockdown had Hans flink doorgeschilderd. Dat betekende dat Hans en Cees zijn begonnen met Star Wars Legion van Fantasy Flight Games.

Vandaag gingen ze voor het eerst spelen en ik hielp ze een beetje in de regels. Voor degenen die het ook leuk vinden: de beste start is het kopen van 2 core boxes en die splitten met een vriend(innet)je. Dat geeft je voldoende rank and file and hulpstukken. Dan koop je er 1 grote uitbreiding per kant bij en dan kun je convfortabel spelen. In dit geval had Cees een Snowspeeder en Hans een tank in aanbouw.

The Black Menace leading the White Menace werd duidelijk zichtbaar. Overigens wordt het belangrijkste regelboek (de Reference Guide) niet bijgeleverd in de box maar kun je die hier downloaden bij Fantasy Flight. En de errata hier. Het wordt regelmatig geupdate. Wel even iets om aan te denken.

De beste manier om SWL te spelen is functioneel dom zijn. Met andere woorden elke beurt keurig de kaartjes aflopen die je hebt, en niet proberen een shortcut te nemen omdat je toch wel weet hoe het zit. De diepgang van de regels in combinatie met de gekozen kaartjes en de scenario kaarten in de game geeft een enorme interactie tussen alle componenten. Dat maakt het spel erg leuk, maar maakt het ook makkelijk om iets over het hoofd te zien. Gewoon de kaartjes volgen dus.

Hans had meer infanterie en Cees de Speeder. Aangezien beiden een Jedi Knight hadden was een familiair onderonsje een verwachte uitkomst. Luke slaagde er net in om zijn Vader om te leggen. En werd vervolgens aan barrels geschoten door Stormtroopers omdat Hans zijn infanterie firepower beter had bewaard. Wordt Vervolgd!

Patrick and the Boys konden eindelijk weer los op Kingdom Death Monster. Hun campagne werd uit de cryo stasis gehaald en voortgezet. Tot selectief jolijt bij de spelers zo te zien.

Het is een spel waarbij het overleven van de tribe in een duistere wereld voorop staat en je je beslist niet moet hechten aan je characters. Sterker nog, ik vraag me af waarom die menselijke figuren niet gewoon rood zijn uitgevoerd.

Petra had de kickstarter voor Terraforming Mars gedaan. Op zichzelf is dat al een heel leuk spel waarin Mars moet worden gekoloniseerd. (Mijn favourite bijdrage is het verhogen van de temperatuur door het laten ontploffen van een A-bom).

De kickstarter geeft een groterv spelbord en levert alle spelstukjes in 3D. (Hint inclusief die rode A-bom).

Dat betekent dat Mars onder je ogen gaat leven. En samen met nog meer verbeteringen aan de spelmaterialen maakt dat het spelen een nog leukere belevenis.

Met zowel nieuwe als ouwe spelers.

En zo groeit uiteindelijk de wereld onder je handen. Aanbevolen! En de Terraforming Mars Big Box biedt ruimte aan alle stukjes, het originele spel en alle uitbreidingen in 1 box!

Uiteraard werd er geFROR’d. (For Reign Or Ruin).

De komende tijd zullen we flink wat nieuwe eenheden zien, want ook hier is flink door geschilderd. Van beren met een flame giant hieronder.

Tot Landsknecht dwergen (en op de fiets).

Matthijs en huisgenoten gingen verder met Runequest.

En het spelweekend begon al op vrijdag avond met een Crosmaster game tussen Rob en Petra, waarbij bleek dat een leger uit alleen maar spinnen geen goed idee was.

Met uiteraard kekke geprepainte miniaturen.

En de Battle of Coronel. Hier vochten WW1 vloten van Duitsland en Engeland het uit voor de kust van Chili.

Dit was een regeltraining voor WW2 waarmee we binnenkort gaan beginnen. De regels zijn General Quarters (GQ1 voor WW2 en GQ2 voor WW1) en met cm in plaats van inches kun je het prima spelen op een tafel. Richard en ik slaagde er alletwee in onze vlagschepen (Good Hope en Scharnhorst) te verspelen.

Uiteraard ging het schilderwerk door. Er staat zo te zien een Company of Magicians in aanbouw.

Tot Volgende Week! Blijf Gezond!

Comments are closed.