Speldag 26 juni 2021: Nieuwe Ark gevonden, Fransen en Indianen vechten het uit, Ithaca for President, en Modieuze Marine in de Maak

Voor een ieder die komt: kijk vooral op de gepubliceerde plattegrond en de huisregels.
Daar staat ook in hoe je reserveert. Geen reservering, geen toegang.

Voor het eerst in lange tijd weer een RPG aan de grote tafel. Petra hervatte de grote campagne na 1.5 jaar kleinere avonturen op Zoom. De party verzamelde in de onvermijdelijke herberg.

Op een bergtop tussen de pieken bleek een groot schip te liggen. Niemand had een idee hoe het enkele honderden meters boven zee niveau was gekomen.

Dit model staat voorlopig in bruikleen op de club. Een heel groot waterelemental kan kennelijk een schip tillen.

Op de piek ertegenover de ruine van een toren met een onduidelijke rol.

Deze ruine staat trouwens in bruikleen in de kast.

Tussen de bergpieken een gnoom dorpje wat was voorzien van een blastwall. (Vanwege de experimenten).

Ook deze huisjes zijn in de kast te vinden.

De spelers brachten een groot deel van de middag door in de toren en de kelders, waar ze een verborgen draken ei vonden en afleverden bij een vulkaan om uitgebroed te worden.

Een en ander ging gepaard met zoveel gebep en gelach dat het tweede gedeelte van het avontuur in het schip is verdaagd naar de volgende keer. Iedereen was duidelijk uitgelaten over het samen spelen.

 

Het was typisch een Mukets & Tomahawks dag. Hans en Peter H. begonnen als eerste. In de middag gaat Peter altijd F1 kijken. Hij is een Max fan.

De legers bestonden vooral uit veel militia en indianen.

Tim was weer in het wild en speelde met Gerard de tweede pot.

Hier meer reguliere troepen met militia als gap-filler.

En uiteraard de Engelse Elite troepen.

Maarten en Jur waagden zich aan de 3e pot.

Ook hier een evenredige mix van de verschillende troep typen.

Voor mensen die het leuk vinden om heel diverse eenheden van diverse landen te schilderen is de French and Indian Wars een aanbevolen periode. En 2 potjes op een dag als je de regels een beetje kent is haalbaar.

“Eldritch” Ed had de nieuwste Arkham Horror uit de kast getrokken. (Met Ithaca in de hoofdrol.)

Wonden, bloedverlies, slapeloosheid, vervloekingen en krankzinnigheid, kortom alles wat het leven en de dood interressant maakt in de Loftcraftian Universe. Het spel duurde de hele dag!

Ik zat driftig te kwasten voor mijn bescheiden Italiaanse vloot voor WW2.

GHQ bootjes zijn toch wel de mooiste die je kunt kopen. Het boek is zeer aanbevolen. Elke camouflage van elk Italiaans schip staat erin. En de livrei is voor elk schip uniek en zeer modieus.

De basiskleuren zitten erop, en ik heb van 3 schepen de camo af. Volgende week de rest en dan de details als redingsvlotten etc schilderen. Kan ik eindelijk met Richard General Quarters 1 gaan spelen. De rode/witte strepen zijn als gevolg van een aanval van de italiaanse luchtmacht op de eigen vloot vanaf 1940 verplicht gesteld voor alle capital ships. Een dubbele fout van de luchtmacht trouwens: ze vielen de eigen vloot aan en gooide alle bommen mis.

Marcel begaf zich in het oerwoud en schilderde salamanders.

Het was eigenlijk wel een uitgelaten dag. Veel leden die er aan wennen elkaar weer te zien. Blijf gezond en houdt je aan de 1.5 meter (kijk eens op de plattegrond).

Tot Volgende Week!

Comments are closed.