Speldag 3 juli 2021: BouwBoom, Over Meten en Reserveren, Epic Painting Battles, Bestuur vertrekt (naar Mars) en Er wordt weer Gebept!

Voor een ieder die komt: kijk vooral op de gepubliceerde plattegrond en de huisregels.
Daar staat ook in hoe je reserveert. Geen reservering, geen toegang.

Voor de verandering beginnen we met wat huishoudelijk mededelingen en logistiek. Per slot van rekening zit de zaal nu vrijwel wekelijks Corona vol.

Allereerst is de zaal opgeruimd en zijn er nieuwe kasten geplaatst. Hulde aan Maarten, Wink en Remco! Dat betekent dat er ruimte is voor nieuwe spullen. Deze zaterdag heb ik de eerste lading Hagglethorne Hollow meegenomen. Er volgen er nog 2. Zoals op de foto is te zien bestaan de meeste gebouwen uit een kelder, een groundfloor en een upperfloor/roof. Als je ze gebruikt als standaard scenery kun je de kelder weglaten. Als je er in roleplayed zijn ze ook te gebruiken om binnen in rond te lopen daarover volgende keer meer.

En hier staan ze in de kast. Uiteindelijk verwacht ik 3 planken nodig te hebben. Zoals gezegd de spullen zijn in bruikleen. Gebruik ze hoe je wilt, maar wees er een beetje zuinig op en zet ze netjes terug. Oh de schaal is 28-35 mm.

In de kast met regelboeken staat een bak met 20 meetlinten in inches en cm voor algemeen gebruik. De vorige 14 zijn verdampt. Kunnen we deze op de club houden?

We snakken allemaal naar spelen zonder beperkingen maar voorlopig zitten we vast aan 1.5 meter beperkingen. Bovenaan elk verslag staat deze link : gepubliceerde plattegrond . Hierin vindt je de afspraken en de plattegrond om te reserveren. De grootste beperking is de RPG/Big Battle tafel omdat die als enige geschikt is voor meer dan 4 spelers (maximaal 7). Bij 4 spelers of minder pak je gewoon een L tafel.

Zoals reeds eerder gecommuniceerd krijgen grote activiteiten op de grote tafel voorrang, en probeert het bestuur langlopende campagnes te faciliteren omdat lange termijn afspraken maken met grotere groepen en het meezeulen van de spullen door de campagne leider beiden enige planning behoeven. De betreffende campagnes lopen al jaren en hebben zich bij begin lockdown gemeld bij het bestuur.
Even het geheugen opfrissen en meteen een leuk overzicht van de lopende grote (5+ deelnemers)  campagnes op zaterdag: 1e zaterdag even maanden: Shadows of Brimstone2de zaterdag RPG Thijsquest,  4de zaterdag D&D, 5e zaterdag Finsterland. Daarnaast loopt er op de 2de zaterdag een Kingdom Death Monster campagne op een L tafel. Op woensdagen campagnes Warhammer en Kings of War en op donderdagavond Cthulhu RPG. Tot slot op de vrijdag voor de 3e zaterdag RunequestDe 1e zaterdag van de oneven maanden draait er nog niets.

Op de 3e zaterdag is een speciaal geval. We hebben geen grote miniatuur campagnes. Daarom krijgen grote miniatuur ad hoc events in principe voorkeur boven grote RPG/Boardgame ad-hoc events aan de grote tafel. Het is verstandig om op de club onderling even te overleggen over data in de toekomst. Het bestuur gaat ervan uit dat in onderling overleg er uitgeweken kan worden naar een 1e zaterdag oneven maand indien er twee ad-hoc events op een derde zaterdag worden gepland. Bij conflicten beslist het bestuur.

De reservering van tafels kan een week van te voren, maar bij reservering voor de grote tafel  krijgen de bij het bestuur aangemelde campagnes voorrang boven grote ad-hoc events en grote ad-hoc events voorrang boven normale ad-hoc events. Mocht je een groot ad hoc groot event willen neem dan contact op met het bestuur. Dan proberen we er rekening mee te houden. En even onderling overleggen is natuurlijk altijd slim. 

En dan nu de zaterdag. Een half jaar geleden is Warlord uitgekomen met Epic battles. Dit zijn 13-15mm figuren voor American Civil War. (Ze zijn bijvoorbeel evengroot als Peter Pig en bijna zo groot als Kallistra).
De starterset is een mega goede deal voor plastic infanterie en artillerie. En nu verschijnen de eerste legers op tafel. Peter en Sander hadden de tafel vol. Cavalerie, Skirmishers en Dismounted Cavalerie volgen nog.

De figuren zijn bedoeld voor Black Powder, maar ook bruikbaar voor andere regelsets zoals Gods of War: Robert E. Lee. De eenheden bestaan uit een aantal bases figuren. Meest gebruikte conventie zijn of 3 bases of 5 bases voor een normaal regiment. 3 bases heeft daarbij het voordeel dat je meer regimenten op tafel kwijt kunt.

En op 15mm kun je best aardig schilderen. Sander in ieder geval wel. De figuren zitten op strips van 10 (infanterie) en 5 (Zouaven en Iron Brigade).

En zeker vanwege de uniformen krijg je fraaie massa scenes. Met in kleur van de broek bijpassende dobbelstenen. (Clubdobbelstenen nog steeds verkrijgbaar!)

En eerlijk is eerlijk, 28mm eenheden zien er mooi uit maar het blijft er wel uitzien als skirmish. Dit komt een stuk massaler over. Er zijn op dit moment verscheidene mensen bezig met schilderen. Sander was de snelste. Helaas voor hem voor de start van de schildercompetitie 🙂 .

PeterH. en Hans trokken de bossen in in Noord Amerika. Er wordt de laatste tijd veel Muskets & Tomahawks gespeeld.

Hans had een comfortabele rots opgezocht.

Peter helaas ook. Dus uiteindelijk wonnen de Britse veteranen.

De Eerste wereldoorlog ging verder. De luitjes hebben een jaar in te halen.

Dit is 20 mm op bataljonsniveau. Binnenkort gaan we beginnen met 28mm skirmish.

Tim en Patrick trokken het bosje naast Hans en Peter in.

Hier wwerd er vooral veel gemanouevreerd door de original americans.

En een slag om een goed gevulde boerderij.

De FROR gang had een FROR big battle. (For Reign Or Ruin)

Mathijs was niet alleen blij met zijn nieuwe eenheden, hij weet ook dat een generaal zijn soldaten moet toespreken en juichen. De Role Player in hem deed het met verve.

Voor de slag werd druk geminmaxed en legerlijsten (her-)ontworpen. We hopen dat Hans G. snel wat aanvullingen doet op de karakteristieken van de nieuwe eenheden. Ze staan te trappelen!

Want de eclectische verzameling aan figuren blijft uitbreiden.

Petra trok volle bak met Terraforming Mars The Big Box. Rob K. speelde een perfide verzekeraar die van iedereen geld trok.

Secretaris en Voorzitter hadden zich laten overhalen een Condo op Mars te beginnen (zijn jullie ook in voor een Eiffeltoren in de aanbieding?).

In het spel moeten temperatuur, zuurstof en water omhoog. Dat kan door allerlei middelen (inclusief het laten ontploffen van een A-bom).

Uiteindelijk ontwikkeld Mars zich door het aanschuiven van ontwikkelde stukjes.

En in de Big Box zijn de terreinstukken 3D! Inclusief de domes over de steden.

Uiteraard werd er geknutseld en gebept. Langzamerhand komt het sociale gedeelte met 1.5 meter weer op gang.

Ed had een beetje veel schilderwerk mee genomen.

De figuren in zwart zijn Cybermen uit Dr Who. Zilver met wat inkten en klaar voor de Challenge.

Dat gaat niet lukken met deze monsters. Een nieuwe invulling van het begrip productielijn.

En de familie Hydra staat al te trappelen.

Wel fraaie figuren trouwens. 3D printed door een nieuwe firma.

Dit wordt vermoedelijk Cthulhu is z’n kantoor kloffie.

Ik legde de laatste hand aan mn Italiaanse vloot voor WW2.

Afgezien van de 5 schepen in de post (ik had een gebrek aan lichte kruisers) is de vloot klaar voor lakken en basen. GHQ blijft fantastisch spul. Om te spelen met General Quarters heb ik inmiddels een Quick Reference Card gemaakt. Als mensen die willen hoor ik het wel.

Tot Volgende Week en blijf gezond!

1 Comments.

  1. De maker van de monsters is Terre Ostili: https://www.terreostili.com/. Allemaal 3D print spul. Op de site kan je dezelfde monsters in meerdere formaten kiezen. Versturen doen ze erg veilig ingepakt in fluffy hout/papierkrullen in een doos. EErg betaalbaar, en goede service.