Speldag 10 juli 2021: HH breidt uit, Nederland droogt z’n Sokken, Blauwe Neuzen in de Sneeuw, Luke hakt ATSTtjes en Forza Italia!

Voor een ieder die komt: kijk vooral op de gepubliceerde plattegrond en de huisregels.
Daar staat ook in hoe je reserveert. Geen reservering, geen toegang.

Om te beginnen een reminder over clubdagen. Inschrijven bij Bernd, alleen toegang met een reservering. Bij binnenkomst handen ontsmetten. Handhaaf 1.5 meter. Bij rondlopen in de zaal wordt mondkapje gedragen, als je op je plek zit mag het af.

De tweede lading Hagglethorne Hollow is binnen. Onder meer een Wizards Tower en een Witches Hut.

Gebouwen in HH zijn opgebouwd uitverdiepingen. De meesten als kelder, 1e verdieping, tweede verdieping/dak. Torenspitsen zijn los. Voor gebruik als standaard scenery laat je de kelderverdieping weg. Voor RPG kun je in elke verdieping spelen. Kijk met het pakken van de gebouwen dus uit voor losse torens en verdiepingen.

Er komen volgende week nog ruines en muren bij. Uiteindelijk dus 2 planken denk ik.

Jos en Dick hadden het MH supplement 1672 voor Sharpe Practice afgestofd.

Fransen met grote vlaggen tegen Nederlanders.

Uiteraard met oranje kokanjes. (Kwade tongen zeggen dat ze hun sokken drogen op hun hoed.)

Al snel lag iedereen met elkaar overhoop.

Behoudens de hoeders van het verse paardenvlees. De slag duurde de hele dag. Maar wellicht waren de spelers ook nog wat roestig na de lock-down.

Rond 11 uur kwamen een aantal mensen koffie drinken. Keurig met reservering.

En Lex en Evert kwamen uit hun winterslaap met een sneeuwslag in  WO2.

De blauwe neuzen waren keurig op de bibberende mannen geschilderd.

Thijs runde Thijsquest. Wat zal ik er van zeggen. Hij is Thijsquest.

De Kingdom Death Monster campagne kwam tot zijn einde. In september begint er een nieuwe. Dit keer in het licht in plaats van het donker. Nieuw dorpje, nieuwe kansen!

Petra en Rob deden aan natuurbeheer met een commercieel doel.

Ze runden een Berenpark.

Je begint met een vergunning en een stukje braakliggend terrein. Je bouwt een kassa en dan begint het.

Uiteindelijk groeit je park met een keur van attracties en beren soorten elk in hun eigen biotoop.

Zelfs de toiletten zijn beervormig.

Sinds kort zijn Hans en Cees verslingert geraakt aan Star Wars Legion. (Niet mijn schuld. Toch?)

Cees heeft het prima naar zijn zin met Luke als generaal, maar Hans voelt zich beter thuis zonder Jedi. Hij had dan ook Generaal Veers geschilderd. Zijn lijst had behalve een AT-ST en Speeder Bikes ook een ander zwaar wapen.

Jawel de Tank! (Overigens als je wel Darth Vader speelt is de tank een prima rollator om hem sneller te maken.)  Ik had en Veers lijst gemaakt met veel armour en een rebel lijst met veel anti armour. Dus Hans en Cees konden zich uitleven. Dat deden ze ook en beiden vergaten structureel het objective voor het platslaan van tegenstanders.

Het werd een zware knokpartij, waarbij de tank en de AT-ST sneuvelden, maar het Rebel leger werd gedecimeerd. Aangezien de missie was het veroveren van je tegenstanders base line, zou Hans uiteindelijk hebben gewonnen. Maar Cees/Luke had bragging rights over de ATST en tank, dus beiden waren tevreden.

Ik zat ondertussen een nadeel van een huwelijk met een Noordelijke kepi verslaafde op te lossen door alle Epic figuren bij te snijden van hoed naar kepi. Ondertussen kon ik hand en spandiensten verrichten aan beide spelers.

De eerste tranche van de Italiaanse vloot is trouwens ook af. Dankzij de bases van Patricks Laser Cuttings, en magneetjes in de bases, zien ze er gelikt uit. (En ja 2 kleine typo’s waar ik mee kan leven). Ze plakken prima op steel paper.

 Blijf gezond en tot volgende week!

Comments are closed.