Speldag 16 oktober 2021: Lilly Goes Forth, Kwakelburgse Kermis, Night Terrors met uitsterven bedreigt, en Huizenmarkt AIW trekt aan.

Evert en ik hadden een potje Blood and Valor afgesproken. WW1 in 28mm. Engelsen tegen Duitsers.

Het scenario was een neergestort vliegtuig in niemandsland met een gewonde pilote.

De dame in kwestie (Pulp Figures) leek niet bij de crash (1:63 die cast) neer te zitten en zag dat Perfide Albion slechts geinteresserd was in haar verkenningfoto’s terwijl aan de Duitse zijde men voornamelijk bezorgd was over haar welbevinden.

En inderdaad maakte de Duitse soldaten zich ernstig zorgen overĀ  Lilly.

Evert zette tanks in om de gewonde piloot te bereiken. Aan Duitse zijde hadden de snelste lopers zich verzameld in groepen om de gewonde pilote als pakje door te geven langs de ketting van bezorgde soldaten.

Uiteindelijk wist ze mede geholpen door de aanvallen op de flank om de Britten af te leiden, veilig de Duitse linies te bereiken. Ze heeft direct politiek asiel gekregen. Leuke regelset, leuke pot en dank aan Evert voor een leuke dag! Er zijn inmiddels 6 Murphen met legers in de weer. En binnenkort komt er een uitbreidingsboek uit voor het oostfront, Midden Oosten, nieuwe wapens waaronder anti tank geweren, pantserwagens en pantsertreinen en vechten in tunnels en loopgraven. Aanbevolen!

Petra had wat tijd over voor de Kwakzalvers van Kwakelburg begon. Maar er waren chocolade broodjes. En dan is altijd de vraag: hoeveel?

De recepten en ontploffende ketels vlogen je al gauw om de oren.

Michel bleek de beste chef kok. Hij won 2 keer.

En de legende wil dat als je lang speelt je gehynotiseeerd raakt door de ketel.

Hans en Bernard gingen Old Skool naar de desert. We hadden wat discussie of de tafel niet breder moest. Maar dan zet Hans hem toch weer vol.

Gelukkig waren de Pachiderms van de partij. Dat geeft altijd een huiselijk gevoel.

De slag verliep klassiek: cavalerie op de flank, pachyderms in het centrum en een free for all daarna.

Eerlijk is eerlijk: heb ik Patrick en Gerard een aantal keren beschuldigd van het spelen van Witching Hour terwijl het Nightwatch was. Excuus!

Beide spelers besteedden flink veel tijd voor de opbouw van de warbands.

Uiteindelijk leidde dat tot een groepje op een heuvel omringt door donker bos.

Een kleurrijke outfit dat wel.

En succesvol, behalve een aantal missende redshirts, legde de rest van de band een party Nightterrors om. De op een na sterkte monsters uit het boek.

De mega FROR slag leek een beetje oneerlijk te starten. Maar men verzekerde mij dat dat zou bijdraaien.

De legers blijven uitbreiden in zowel orginaliteit, kleur en origine.

Letterlijk alle typen beesten en monsters zijn present. Toch wel een voordeel in 10/15 mm. In 28mm waren dit pallets geworden, nu slechts rugzakken.

Ik verdenk een aantal spelers er wel van verslaafd te zijn aan het voor het eerst inzetten van nieuwe eenheden. Goed voor de productie zeg maar.

En weer is een lid gecorrumpeerd tot de FROR beweging.

Sander kreeg van Dick zijn allereerste les Sharp Practice.

Met Napoleontisch deze keer. Binnenkort gaan we weer verder met ons eigen 1672 supplement.

En voor alle leden die AIW en F&IW doen (of wild west): deze huizen, fort en overdekte brug zijn van de club en staan in de kast. Handig voor bijboorbeeld Muskets & Tomahawks!

Tot Volgende Week!

Comments are closed.