Speldag 23 oktober 2021: Mos Eisley bezorgdienst, Bouw trekt aan in de Colonies, Skaven in de Puree, en Kill Team 1(2)

Het was volle bak zaterdag. Niet alle tafels waren bezet, maar het scheelde niet veel. Ouderwets gezellig.

Nieuws voor degenen die Star Wars Spelen. In de zijkamer staat dit krat. De inhoud van het krat is een Mos-Eisley achtig dorp voor Star Wars Legion (of een willekeurig ander scifi spel). Het spul staat in bruikleen op de club. Graag voorzichtig behandelen en na gebruik terugdoen in de verpakking.

En dit zit er dan in dat krat: genoeg voor een speltafel. Ik neemn binnenkort nog wat neergestorte fighters en AtAt mee. Plus de kroeg. Tweede krat staat dan ook in de zijkamer. De mat hoort erbij en ligt ook in bruikleen op de club. Alex kwam SWL leren met zijn in de lock-down geschilderde figuren. Alle figuren zijn van hem.

Na het uitzoeken van de kaartjes (legerlijsten maken doe je handig op www.tabletopadmiral.com), begon de partij om het bezit van drie pandjes in de buitenwijk.

Ook Hans en Kees spelen SWL en kwamen even buurten. We hebben een speler of 8 op de club.

Uiteindelijk kwam er een episch gevecht tussen Pa en Jr. Pa wist te winnen en Jr. overleed. Daarna werd Pa door Chewbacca getracteerd op een kruisboog bolt in zijn navel en overleed ook. Alhoewel: canon is dat Pa overlijdt en dat Jr steeds weer terugkomt. We zijn benieuwd.

Saga wordt ook flink gespeeld, zeker met het uitkomen van de nieuwe boeken.

Er zij flink wat figuren in aanbouw op de club.

Gaaf om ook cavalerie te zien!

Sinds vorige week hebben we AIW en FIW huisjes. Maar goed ook want vandaag werden er twee tafels mee gebouwd voor Muskets & Tomahawks.

Gerard en Patrick zetten Fransen in tegen Indianen.

Hans en Peter bevochten de onafhankelijkheidsoorlog. Er werd flink gelachen.

Weetje: horizontale planken zijn amerikaanse huisjes (technisch gezien Engels coloniaal) en verticale planken zijn Franse huizen. Beiden tafels waren dus multi culti.

Na een paar beurten werd de discussie (zoals gebruikelijk) wat ernstiger :)

Met het uitkomen van de nieuwe set, zijn een aantal Murphen begonnen met Bloodbowl. Huib heeft wood-elves, Richard dwergen en Rob K had vandaag Skaven mee. Er moet nog een en ander geschilderd.

En er werd nog flink gebladerd in de regels. Binnenkort begint de champions league.

Petra nam haar D&D party mee de woestijn in.

Er was namelijk een meteoriet neegestort. Helaas op een huis. Flint de Druide half giant was erg benieuwd om kennis te maken. Hij praat namelijk met stenen.

Als Druide kan hij sneller van beestjesgedaante verwisselen dan Chantal van kleding. Hier als Rockadillo

En als je aan het plafond wil hangen is deze handig. Een typische Murphy Spider Gang.

De beer is hij niet zelf. Die roept hij op. Al met al is deze 17e level druide het zwitsers zakmes van beestjes companions. Tot groot verdriet van de aanwezige demon.

Ed en Michael speelden GW’s Kill Team 1. (eigenlijk 2). Kill Team 2 (eigenlijk 3) is inmiddels uit. Waarschuwing: de regels zijn verbeterd, maar de kill teams uit set 1(2) zijn voor een groot deel illegaal in set 2 (3).

Afijn los van dat alles is met twee teams elkaar pijn doen op een kleine tafel met veel scenery altijd leuk. De tegels staan ook op de club. Ideaal voor bebouwd gebied.

Uiteraard werd er geschilderd. Nieuwe figuren voor FROR!

Blijf Gezond en tot Volgende Week!

Comments are closed.