Speldag 23 juli 2022: Eldritch Horror wint altijd, Onder water Valt niet mee, Napels zien en dan terug in de Koffer en 2mm gras is te lang.

Eldritch Ed organiseerde een portie horror met dezelfde bijnaam.

Een van de kenmerken van de spellen van Fantasy Flight Games is de grote hoeveelheid kaartjes.

Samen met de fraai uitgevoerde wereldkaart maakt dat het spelen van deze spellen een oppervlakte intensieve hobby. En goed blijven opletten want veel kaartjes kunnen in combo worden gebruikt. Overigens wint het spel het meeste aantal keren van de spelers. Enige masochistische inslag moet je wel hebben om het te spelen.

Petra ging verder met de D&D campagne. Met een grappig probleem waar natuurkunde de magie even dwars lag.

Het scenario speelde onder water in een dungeon die een luchtbel bevatte. Dat gegeven beperkte de magiers aanzienlijk in het uitvoeren van destructieve spreuken. Een gaatje in het plafond onder de zeespiegel leidt immers slechts in tweede instantie tot verdrinking (oplosbaar met magie). In eerste instantie verplettert de waterdruk je voor je kans krijgt om de spreuk te doen onder water te ademen.

Gelukkig ontbraken de cultisten niet voor een ouderwetse mat partij zij zaten immers in hetzelfde schuitje.  Mannen in jurken en puntmutsen zijn meestal niet in gesprekken geinterresseerd, maar het gemeenschappelijk belang van alle partijen was het heelhouden van het plafond.

Hans en Louis speelden Muskets and Tomahawks. Hans hield een goed overzicht over zijn troepen. Die kwamen namelijk bijna niet op.

Toen dat uiteindelijk mondjesmaat wel gebeurde volgde een niets ontziende aanval van Fransen op zijn eerzame kolonisten op 3/4 van de tafel.

Dick en Jos lieten het breed hangen. Dick bracht zijn Napolitanen op tafel.

Het gevecht vond  plaats rond did klooster. Regels Sharpe Practice 2.

Jos bood tegenstaand met Oostenrijkers. Beide heren konden niet kiezen en hadden alle opties open.

Volgens goed Murphy gebruik zijn de grootste legers bestemd voor de spellen waarvoor je maar een paar figuren nodig hebt.

En al snel loop je dan met meerdere koffers te zeulen.

Hans en ik zaten weer eens in Muppet formatie. Hans ging verder met zijn ijsreuzen.

Ik met mn 2mm indiers. De fanten zijn af, en de paarden zijn gedaan, nu de ruiters.

Nu nog de vraag wat ik met gras ga doen. Voor 2 mm is gras snel te grof.

Tot Volgende Week!

Comments are closed.