Speldag 10 december 2022: Zware Lasten, Germaanse Lusten, Speeder Recycling, en Kartonnen Rietjes

Voor sommige boardgames is het aardig slepen met spullen. Voor Kingdom Death Monster heeft Patrick aardig wat kilo’s aan hout, karton en papier te verslepen. Gelukkig zijn de mniaturen van resin en plastic en niet van metaal.

Al snel vertrok het volgende dorpje uit de startblokken. Kennelijk verveelt het laten opgroeien van een dorpje nooit. De campagne draait al een aantal jaren. Aan de andere kant heeft Patrick nog heel veel monsters om tegen te vechten.

Een andere grote jongen die regelmatig terug komt en dan meestal ook goed bezet is is Terraforming Mars 3D.

Het spel zelf (met uitbreidingen) is een klassieker, maar de extra grote 3D speelstukken maken het niet alleen extra leuk, maar betekent ook dat Petra een boodschappenwagentje nodig heeft om de Terraforming Mars Big Box te vervoeren.

Je hoort het goed: een van de bijproducten van de kickstarter is een box waar alle uitbreidingen inpassen.

Matthijs speelde door met Thijsquest, een derivaat van Runequest met zoveel extra’s dat er huisregels zijn over de huisregels. Deze campagne loopt ook al jaaaaren.

Ons nieuwste lid druk bezig met Marvel Superheroes.

Evert en ik besloten het Teutoburgerwoud te bezoeken met Romeinen vs Barbaren in 28mm en met War & Conquest regels.

Hij probeerde de boel af te leiden met NSFW figuren.

Mijn Auxilia moest echter vooral denken aan Pommes met Curryworst.

En de legionaires hielden de schilden voor hun ogen. Dat verklaarde de uitslag. Beide kanten nogal wat slachtoffers en de Germaanse commandant verwerkt tot Sauerkraut und Eisbein. Een kostbare slag, maar de legioenen zijn in ieder geval niet verdwenen.

Farid gaf fantasy les aan wat nieuwe belangstellenden. Legers genoeg om het eens te proberen.

Hans en Cees speelden Star Wars Legion.

Hans had het nieuwe Rebel onderhoudscentrum afgemaakt en in gebruik genomen. Top Tip: monteurs voor alle jaargetijden zijn te vinden in de Panzer Lehr box van Wargames Atlantic.

Al met al een fraaie aanwinst voor de scenery. En Cees zijn speeder is ook operationeel!

Bernd en Gerard trokken met warbands de puinhopen van een toekomstige fabriek in.

Ook hiervoor hebben we een ruime hoeveelheid scenery.

En uiteraard werd er geschilderd, geknutseld en gebept. Ondertussen zijn alle wereldproblemen al weer opgelost. We moeten dat toch eens gaan opschrijven. En helaas zijn pakje Chocomel tegenwoordig milieubewust qua rietjes.

Tot Volgende Week!

Kenmerk: spellen vereniging wargame boardgame miniatuurgame tabletop bordspel rollenspel RPG Delft Zuid Holland spellen schilderen miniaturen role playing.

 

Comments are closed.