Speldag 15 april 2023: Opgeblazen Gevoel, Vel over Been, Kleurenblind, Magische Constipatie en Battlegroupies

De zaterdag begon op vrijdag avond met een spel Airships. Hierin is het de bedoeling om als eerste met een luchtschip de Noordpool te breiken en veilig terug te komen. De kickstarter heeft een gigantische kaart met een draaiend wiel eronder die voor elk gebied op de kaart het weer bepaald.

Met maximaal 6 spelers, kiest ieder een land en speel je met historische luchtschepen en huur je historische crews.

In mijn geval een Zeppelin met een Engelse kapitein, die gespecialiseerd was in het verdienen van geld met artikelen in kranten.

Om bij de pool te geraken moet je ervaring opdoen met andere missies, een poolbasis bouwen en voldoende geld hebben. Daarna kun je een poging doen de pool te bereiken en veilig terug te keren op de basis.

De poolbasis bouw je door een schip naar een geschikte locatie te sturen en een basis te bouwen. Tijdens het spel gebeuren er allerlei zaken die hinderlijk of positief kunnen uitpakken en kun je elkaar flink dwarszitten. Mocht je verongelukken dan kun je proberen een reddingsoperatie op te zetten.

Hier Richard zijn interpretatie van de Japanse kapitein. Hij won bijna. Maar een laatste mistbank zorgde ervoor dat ik net een beurt eerder terug was.

Het spel blijkt verassend leuk te zijn en vanwege de vele kaarten en missies ook voor herhaling vatbaar. Je hebt wel een flinke tafel nodig. Er staat op boardgame geek een buitengewoon nuttige QRS en een setup checklist. De doos op onderstaande foto is de luxe editie.

Zaterdag had ik met Evert een herkansing van Kushan Egypt tegen Neo Babylon. Met War & Conquest regels.

Zoals de vorige keer aangegeven zijn mijn Egyptenaren heel oud en vel over been.

Maar ze vechten er niet minder om. het werd een spannende pot, waarbij ik uiteindelijk kon doorbreken omdat ik op een flank het skirmish / cavalerie gevecht won.

Jaap en Huib gingen verder met de andere regelset voor schepen die Jaap maakt.

Dit keer met 1:3000 scheepjes van Forged in Fire. Een aanrader als je leuke en kleine schepen wilt. Ze hebben het complete Trafalgar pack.

Dick en Therry zijn bezig What a Tanker om te bouwen voor SciFi (inclusief looptanks). Dan heb je natuurlijk ook SciFi scenery nodig.

Petra en haar D&D ploeg komen dichter bij de afronding van deze campagne.

Inmiddels heeft ze zoveel boeken met kaarten dat elke locatie er wel in zit.

Een aantal spelers zijn bezig om voor te bereiden dat hun huidige karakter letterlijk met pensioen kan, als ze opnieuw beginnen met nieuwe karakters. Dan kunnen ze in de volgende campagne wellicht nog eens opdraven als NPC.

Petra is druk bezig met het ontwerp van de nieuwe setting en bewoners. Ik plak. Heel veel. Be afraid, very afraid.

In ieder geval was ook deze keer weer duidelijk, dat hoe groot de paleizen ook zijn en hoe luxe de uitvoering,…

Je altijd aandacht moet geven aan oude mensen in een hoodie.

Het kan dus nooit kwaad je extra te bewapenen. Zoals met deze magische banananana.

Arno had weer volle bak jonkies voor Jong D&D. Maandelijks in dit theater.

Patrick breid zijn schare Battlegroup fans gestaag uit. Of zijn dat Battlegroupies?

Voor 15mm WW2 een goed alternatief.

Al met al een gezellige volle dag.

Tot Volgende Week!

Kenmerk: spellen vereniging wargame boardgame miniatuurgame tabletop bordspel rollenspel RPG Delft Zuid Holland spellen schilderen miniaturen role playing warhammer star wars FOW

Comments are closed.