Speldag 13 Mei 2023: Moderne Dierentuinen, Oude Schepen en Onverwacht Bezoek!

Het was een nogal stille dag. Mooi weer en weinig bezoekers.

Qua Boardgame werden er dierentuinen gebouwd in Ark Nova.

Dit is een managementspel waarbij het niet alleen gaat om het kopen van dieren maar ook om het managen van de dierentuin, fokprogramma’s en R&D. Daarnaast moet er natuurlijk geld worden verdiend aan toegangskaarten en rookworsten, maar dat is geabstraheerd en zit niet in het uitvoerende gedeelte.
Omdat dieren in limited supply zijn en de juiste verblijven nodig hebben is het plannen van je dierentuin een belangrijk deel van het spel.

Op basis van populariteit, conservatie en reputatie probeer je internationaal de beste te worden. Je kunt bijvoorbeeld ook diersoorten fokken en uitzetten in het wild, samenwerken met universiteiten en sponsoren zoeken. Volgens de boardgamers is het erg de moeite waard.

Matthijs blijft een vast punt met zijn ThijsQuest rollenspel. Hij zou eigenlijk de verhalen eens moeten opschrijven en uitgeven als vervolgverhaal.

De Amerikaanse Burgeroorlog blijft een klassieker die zowel in 12, 15 en 28 mm regelmatig trerug komt.

En Peter en Hans vochten Napoleontisch in een potje Sharpe Practice.

Ik speelde met Jaap om zijn eigen regelset voor Napoleontische bootjes te testen.

Inmiddels heb ik de volgende versie geedit en kan Jaap weer verder. De schepen zijn van Forged in Battle. Een aanrader om Napoleontisch Naval te kunnen doen met weinig ruimte en relatief goedkoop.

Daarna had ik nog tijd om wat 15mm T55 tanks voor Petra in elkaar te zetten.

En kwam Jan binnenlopen op vakantie uit Australie! Goed om hem weer te zien.

Tot Volgende Week!

Kenmerk: spellen vereniging wargame boardgame miniatuurgame tabletop bordspel rollenspel RPG Delft Zuid Holland spellen schilderen miniaturen role playing warhammer star wars FOW SAGA Battlegroup

 

Comments are closed.