Speldag 6 januari 2024: Rob Zombie, Maarten laat z’n Tanden zien en Ed in de Comfy Chair.

Allereerst iedereen een gelukkig 2024! Mogen jullie kwasten puntig, de verf dekkend, de dobbelstenen maximaal en de spellen winnend blijven!
De eerste zaterdag van het jaar is het zoals gebruikelijk zombie zaterdag. Dit keer met twee tafels Zombicide en een extra tafel voor alle spelonderdelen.

Rob en consorten speelden Marvel Zombicide met undead superhelden. Er zijn nogal veel verschillende subtypen Zombicide verschenen sinds de eerste editie. (Modern, Middeleeuwen, Wild West, Marvel, Ruimte etc). Rob was duidelijk weer in zijn element als Zombie King.

Petra had Medieval Zombicide Green Horde meegenomen.

Een prettige bijkomstigheid bij de latere versies is dat de character trays buitengewoon handig zijn geworden. Ook het aangeven van extra acties, bagage en wapens gaat erg overzichtelijk, en de trays zijn bruikbaar voor elke versie.

Green Horde heeft niet alleen groene orcs als tegenstander, maar ook heggen op het bord.

De figuren zien er prima uit. Je kunt er zo mee wargamen.

Gedurende het spel worden er niet alleen orcs geplaatst en verplaatst op het bord, maar wordt er ook apart een green horde opgebouwd.

Op gegeven moment komt die horde in een keer los. Een echt Waaagh! moment.

Normale karakters kunnen daar niet tegen, maar gelukkig kun je de Trebuchet of de Blijde gebruiken om een vak uit te roeien. Aan beide tafel eindigde de dag in 1-1 gelijkspel tussen spelers en zombies.

Patrick en Evert speelden verder aan hun Battlegroup WW2 campagne in 15mm met een minzame glimlach.

Chris Jan en ik speelden Star Wars Legion. Ik had de keizer Palpatine met z’n retinue en Chris Jan een Rebelse familie met Solo, Ahsoka, Wren en de Mandalorians. (En ik had mn pet natuurlijk.)

We begonnen in een L vorm met eenheden zowel aan de lange als aan de korte kant van de tafel en moesten locaties veroveren. Scenario was een verzameling oud roest met een AT-AT, X-Wing, Shuttle, Tie Fighter en meer oud roest bij een Bikers Cafe.

Dat omsingelen en vernietigen ging aan mijn kant duidelijk beter. Zeker toen Sabine twee Thermische detonators wilden ploffen en mijn Imperial Death Knights om haar heen gingen staan door een slinks ingrijpen van de Keizer. Ze pleegde zelfmoord voor de goede zaak.

Lessons learned zijn voor mij een rollator voor palpatine (de man is niet vooruit te branden), en voor Chris Jan wat grotere squads en beter gooien met zn defence dobbelstenen. En een bijpassend hoofddeksel is essentieel. Binnenkort rematch.

Peter H had een gast om Bolt Action mee uit te proberen.

Die had keurige figuren geschilderd voor zijn volgens mij eerste leger.

Er werd ook breed lachend geSaga‘ed

Zo langzamerhand moeten we eens een megaslag Dark Ages gaan doen. Voor Saga en Dux zijn er honderden figuren in omloop op de club.

Dit soort knakkers zijn relatief unisex over een paar eeuwen heen.

Ed knutselde en begreep er niets van.

Misschien was hij in verwarring vanwege de Inquisitie figuren op tafel. Nadie espera la Inquisición!

Tot Volgende Week!

Kenmerk: spellen vereniging wargame boardgame miniatuurgame tabletop bordspel rollenspel RPG Delft Zuid Holland spellen schilderen miniaturen role playing warhammer star wars FOW SAGA Battlegroup WH40 killteam epic

Comments are closed.