Speldag 27 januari 2024: Koud per Trein, Donker in de Diepte, Nat per Boot en Kick Off

Het weekeinde begon op vrijdagavond met de eerste keer Race to Moscow. Er bestaat ook een Race to the Rhine met hetzelfde principe.

De spelers (max 3) spelen drie generaals die proberen als eerste hun eindoel te halen of in ieder geval het meest beroemd te worden. Tegelijkertijd probeer je je collega’s pootje te lichten door ze russen op hun dak te sturen.

Het spel draait voor het grootste deel om logistiek. Als je voldoende logistiek hebt win je de gevechten. Maar er is nooit genoeg. En er zijn nooit voldoende treinen en trucks. En dan komt het hoofdkwartier er doorheen met een gewijzigd plan. Zeer aanbevolen, maar wel de FAQ downloaden van BoardgameGeek bijvoorbeeld. (even een gratis account aanmaken).

Zaterdag besloot Evert te beginnen met Chain of Command. Dick was natuurlijk bereid hem in te wijden.

CoC wordt veel gespeeld in 20mm, zoals hier.

Er is een nieuwe versie uit van Europa Universalis: The Price of Power.

Ze hadden de boel vrijdag avond al op gezet. De campagne gaat wel even duren. De vorige campagne met de vorige versie duurde 5 jaar.

Rangers of Shadow Deep is een terugkerende klassieker.

Kleine warbands tegen monsters en elkaar met een gelinkte campagne. Als het je leuk lijkt kunnen Patrick of Gerard je vast wel een instructie geven.

Frits fritste langs voor een Frits met een Frits. Sommige tradities moeten in ere worden gehouden. Hij zit trouwens in de Frits Fauteuil.

Voor de D&D ploeg van Petra was het een belangrijke dag. De kickoff van de nieuwe campagne. De vorige campagne is vorige maand geeindigt met iedereen op level 20. Deze campagne begint zo’n 108 jaar later. Sommige spelers zijn familie van de karakters uit de vorige campagne. En iedereen is level 1!

Uiteraard had iedere speler een spelfiguur. Petra had ze op specificatie geschilderd.

Die specificaties kunnen best uitgebreid zijn, zoals Tii-Phoon (van Matthijs).

Bij de start verzamelde iedereen zich in de havenhoofdstad Tuangith, waar de verjaardag van de koning zou worden gevierd, een half jaar na een tsunami in het Rijk van de Duizend Eilanden, waarvan de oorzaak onduidelijk is.

De hele stad was aangekleed met slingers, dansgelegenheden en eettentjes. De spelers leefden zich in.

Al snel bleken een aantal spelers elkaar te kennen van verre familiebanden of historische verhalen van ruim een eeuw geleden.

Na wat schermutselingen langs de pieren, werd het tijd voor het vuurwerk.

De spelers gingen naar de kade , maar onder het vlot van het vuurwerk verschenen twee geesten die een bootje jatten.

Die zagen er wel wat groter uit dan level 1.

Gelukig gingen ze ervandoor achtervolgd door een marineschip. Die had het moeilijk, want de geesten voeren zonder zeil tegen de wind in de baai uit.

De spelers kregen te maken met een effect van hun verschijnen. Alle ratten aan boord van de schepen in de haven sprongen overboord en kwamen aan land.

Dat leidde tot de nodige kloppartijen.

Uiteraard werd er geschilderd en gebept.

Ik schilderde deze keer geheel toevallig wat geesten.

Tot Volgende Week!

Kenmerk: spellen vereniging wargame boardgame miniatuurgame tabletop bordspel rollenspel RPG Delft Zuid Holland spellen schilderen miniaturen role playing warhammer star wars FOW SAGA Battlegroup WH40 killteam epic

Comments are closed.