Speldag 24 februari 2024: Jawohl Herr Kaleun, Potaarde Problemen, Napoleontische SRV en Parende Spinnen.

We hadden ons vroeg verzameld voor de tweede missie U-Boot. DE vorige keer waren we met vlag en wimpel geslaagd voor de trainingsmissie op Easy. Nu gingen we voor de eerste campagne missie op Normal.

Het opbouwen en afbreken van de boot moet echt anders, want dat karton gaat niet eindeloos mee. Maar ik zoek nog een manier om de boel in drie delen te plakken en stabiel te houden.

We hadden 1 wijziging. Ik speelde de Kapitein en Richard deed de Engineer. Eerste officier Chris Jan (tevens de beheerder van de app voor de real time gebeurtenissen) en Navigator Huib (tevens Kok) bleven hetzelfde. Ik werd zowaar jarig tijdens de reis. Dat betekende een feestje en extra moraal. Overigens kun je de app gratis downloaden voor android en ios en heb je tijdens het spelen geen internetverbinding nodig.

Het spel is een voortdurende afweging van welke acties je de crew laat doen en hoe je het moraal aan de ene kant en de missiedoelen en schade aan de andere kant balanceert.

Voor alles wat de Kapitein wil (snelheid maken, sturen, duiken, observeren, torpedo’sof kanon vuren, schade herstellen etc) krijgen manschappen acties. Als je mensen meer dingen laat doen dan ze kunnen daalt het moraal. Aan de andere kant zal een klein defect wat niet wordt gerepareerd een groter defect worden. En gevechtsacties hebben nu eenmaal een minimum inspanning nodig. Op deze missie zonken we een schip mett het kanon, kwamen we in een mijnenveld terecht (wat onze torpedokamer deed volstromen) maar wisten we een collega onderzeeer te helpen aan onderdelen en thuis te komen met een zwaar beschadigde boot. Lessons learned: afstand bewaren tot mijnenvelden en snel zijn met het repareren van de lekken. Op 6 april gaan we de Atlantische Oceaan op. Aanbevolen!

Petra ging verder met haar D&D campagne. Iedereen is weer level 1 en dat is best even wennen.

De kat zag een spookkat langskomen. Of was het gezichtsbedrog?

De party was ingehuurd voor het vervoeren van een wagen met inhoud. Zo bijzonder dat er 5 identieke wagens werden vervoerd met 4 duds.

Het duurde dan ook niet lang tot er sabotage acties en overvallen plaats vonden. De lading bleek potaarde te zijn. En op de lichamen van de gedode bandieten vonden ze Dark Elven munten. Ze plot thickens!

Peter H stond zijn Bolt Action eenheden te voorzien van pixie dust leek het.

Toen ik wat beter keek zag ik dat hij een laser upgrade had.

Volgens mij gingen hier zijn Panzer Lehr in de aanval. Infanterie die tankuniformen dragen.

Het viel nog niet mee tegen de versterkingen.

Hans en Dick speelden Napoleontisch Sharpe Practice.

Een mooie gelegenheid om eens wat eenheden te laten zien.

Inclusief skirmishers en boze boeren en buitenlui.

En de belangrijkste eenheid hier is de Marketenster. Dat is de Napoleontische voorganger van de SRV man.

Evert en Erwin ging met Blood and Valour WW1.

Deze set is zeer aanbevolen voor slagen met plm 60-80 figuren per kant.

Gerard en Patrick spelen al jaren Rangers of Shadow Deep.

Ze hebben een fraaie verzameling figuren voor ontmoetingen klaarstaan. Inclusief parende spinnen. De handige spelhulpmiddelen maakt Patrick zelf met Pat’s Lasercuttings.

Tot Volgende Week!

Kenmerk: spellen vereniging wargame boardgame miniatuurgame tabletop bordspel rollenspel RPG Delft Zuid Holland spellen schilderen miniaturen role playing warhammer fantasy star wars FOW SAGA Battlegroup WH40 killteam epic

Comments are closed.