Speldag 1 juni 2024: Fallout Shelter, Blood and Crowns en The Witcher.

Op vrijdag middag begon het spelweekeinde met Fallout Shelter.

Dit is een boardgame adaptatie van een app-game dat ooit is uitgebracht als reclame voor het Fallout video spel. De app werd een succes, en het boardgame is ook leuk.

De spelers bouwen met z’n allen een Vault en door worker placement genereren ze resources. Dat betekent dat alhoewel elke speler zijn eigen stukje vault bouwt, je ook van elkaar gebruik kunt maken.

Er zit ontwikkeling in de karakters en natuurlijk komen er allerlei problemen voor van radiation leaks tot molerats of raiders.

Gelukkig is er ook technology te vinden of te ontwikkelen. All in all een fun game dat ongeveer 1-1.5 uur duurt.

Op zaterdag kwam Michel binnen met Shadows of Brimstone. Hij is toe aan een groter karretje.

Als er gespeeld wordt komt hij altijd extra vroeg, om alles op te zetten en alle kaartjes uit te zoeken.

Dit keer werd het gevecht afgesloten waart ze de vorige keer mee waren geeindigd.

Evert en ik gingen voor de tweede keer voor de 100 jarige oorlog in Blood and Crowns.

Volgens goed Murphy’s gebruik had ik legers van 750 punten terwijl de regels zeggen dat 400-600 groot is. Het goede nieuws: het spelsysteem kan het probleemloos aan. Lessons learned: als je 6 beurten wilt spelen op een dag zijn 18 eenheden per kant wat veel.

Voor het eerst hadden we ook cavalerie en zware kruisbogen in het spel. Die interacteren mooi met de rest.

Top tip: vergeet niet je Renown bij te houden als je eenheden vernietigd in de charge of als je 1/4 van je troepen verliest. Indien je renown score meer dan 2 achterblijft bij je tegenstander moet je een army breaktest doen, ongeacht de scenario doeleinden. Verdict: hele fijne regelset, leuk spel, nodigt uit tot het bouwen van extra eenheden. Veel variatie. En schepen en kastelen hebben we nog niet eens geprobeerd. Blijvertje! Voor degenen die het willen proberen: eenheden zijn 6,8,12 man van diverse kwaliteiten. Met 2 boxen Perry plastics of Wargame Atlantic plastics heb je een prima legertje. Ik denk zelf dat SAGA crusaders ook wel bruikbaar zijn. (En Bretonians!) Het was een leuke pot!

Battlegroup WW2 blijft een graag gezien spel in 15mm.

Dit keer een tankslag bij Kursk in de buurt.

Ik hoorde een hoop Russich gemopper over de raketbatterijen.

Hans is al een jaar of 6 bezig met legertjes in 15mm van de partijen uit The Witcher.

Volgens mij is dit zijn 3e leger in aanbouw.

Tot Volgende Week!

Kenmerk: spellen vereniging wargame boardgame miniatuurgame tabletop bordspel rollenspel RPG Delft Zuid Holland spellen schilderen miniaturen role playing warhammer fantasy star wars FOW SAGA Battlegroup WH40 killteam epic Old World

Leave a Comment


NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>